Pieter Sichien

Advocaat | partner
docent VUB

   +32 9 395 30 43
    +32 472 80 96 28
  pieter.sichien@commitlaw.be


Al meer dan 12 jaar specialiseert Pieter zich in de complexe personeelsvraagstukken die een samenwerking, fusie of overname met zich meebrengen. Hij kan u ook begeleiden bij vragen over:

  • employee benefits

  • internationale tewerkstelling

Verder adviseert Pieter ondernemingen en particulieren in ontslagzaken, waarbij hij de menselijke kant van de zaak nooit uit het oog verliest. In eerste instantie streeft hij altijd een onderhandelde regeling na.

Pieter heeft een bijzondere interesse voor de (semi)publieke sector en de ziekenhuissector.

Professioneel

Pieter Sichien studeerde in 2004 af aan de Vrije Universiteit Brussel met grote onderscheiding. Van 2005 tot 2012 was hij actief aan de Brusselse balie, sindsdien is hij lid van de Gentse balie.

Van 2005 tot 2012 werkte hij bij Eubelius.

Pieter is sinds 2011 praktijkassistent aan de VUB waar hij oefeningen sociaal recht geeft. In 2012 keerde hij terug naar de schoolbanken om de Leergang pensioenen te volgen aan de KU Leuven.

Van 2012 tot 2017 was hij vennoot bij Van Eeckhoutte Taquet & Clesse.

In 2017 richtte hij het advocatenkantoor Commit op samen met Sabine, Egbert, Joris, Karel en Lien.

Talen

Nederlands, Frans en Engels

Persoonlijk

Pieter Sichien is de Brusselaar van de groep. Hij stampte op zijn 16de samen met vrienden een jeugdhuis uit de grond, was er jarenlang (onder)voorzitter en leerde er om een team te motiveren en gezamenlijk projecten te realiseren.

Hij houdt van lekker eten en lekkere wijn, een goed boek, tennis en (af en toe) een nacht lang dansen op house, techno of drum & bass.Pieter Sichien -  Advocaat sociaal recht Gent

“Coming together is a beginning, keeping together is progress, working together is success.”
Henry Ford