Sabine Vanoverbeke

Advocaat | partner
docent UGent

   +32 9 395 30 41
    +32 473 80 17 96
  sabine.vanoverbeke@commitlaw.be


Sabine adviseert al bijna 30 jaar grote en kleine ondernemingen, zelfstandigen, managers en werknemers in alle domeinen van het arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. Zij heeft een bijzondere interesse voor en ruime ervaring met:

  • het begeleiden van herstructureringen

  • het onderhandelen over en opstellen van collectieve arbeidsovereenkomsten (CAO)

  • sociale verkiezingen en het overleg met sociale partners

Achtergrond

Sabine Vanoverbeke studeerde in 1986 met grote onderscheiding af aan de Universiteit Gent en is sindsdien actief aan de Gentse balie. Sinds 1988 is zij docente voor het vak ‘Sociaal Recht’ aan diverse hogescholen. Zij doceert dit vak nu aan studenten Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Gent.

Sinds 1994 is ze plaatsvervangend rechter in de arbeidsrechtbank. Daarnaast is Sabine ook auteur van meerdere arbeidsrechtelijke publicaties.

Van 1992 tot 2017 werkte ze als advocaat en vennoot bij Van Eeckhoutte, Taquet & Clesse. In 2017 richtte zij het advocatenbureau Commit op samen met Egbert, Pieter, Joris, Karel en Lien.

Talen

Nederlands, Frans en Engels

Persoonlijk

Taal en literatuur bekoren Sabine. Zij volgde 7 jaar lang Spaanse les om het meesterwerk "Cien años de soledad" van Gabriel Garcia Marquez te lezen in de originele taal. Het is haar nog niet gelukt._SDW6568v.jpg

“Of we vinden een weg, of we maken er één.”
Hannibal